2013. május 4., szombat

"Sok jó kis helyen" szappan

Sok jó kis helyen szappan
Nagyon kellemes szappanok sikerültek ebből az öntésből. A benne mutatkozó minta, az előző szappanok reszelékeiből került bele. Vegyes forgácsok összetétele, egyik kedvenc szappanom. Rusztikus hatásúak.
A sok jó: napraforgó olaj, pálmaolaj, ricinus olaj, kókuszvaj, oliva olaj, kakaóvaj, repceolaj, levendula illóolaj. A nem jó, ami ezért nincs benne: nem tartalmaz mesterséges szín-, és állati anyagot.

A napraforgó olaj magas vitamin (E, B, C) és ásványi anyag (szelén, vas, cink, foszfor) tartalmú hidegen sajtolt napraforgó olaj kiváló hidratáló, segít megőrizni a bőr nedvesség tartalmát, megakadályozza a bőr kiszáradását. 
Magas E-vitamin tartalma miatt kiváló antioxidáns, így a szabadgyökök elleni védelemben kiemelkedő hatással bír. 

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos. 

Levendula illóolaj - A levendulaolaj a teafa mellett az egyetlen illóolaj, amely óvatosan, mértékkel közvetlenül a bőrre is kenhető. Kisbabáknál, gyerekeknél is biztonságosan használható. Hatásai: vérnyomáscsökkentő, migrénes fejgörcsök ellen, álmatlanság ellen, menstruációs zavarok ellen, bármilyen seb kezelésére, rovarcsípések ellen, ill. a gyulladás és viszketés csökkentésére. Nyugtató, belső feszültségek oldására, elalvási zavaroknál, migrén, fejfájásnál bedörzsölőként a homlokra és a halántékra, enyhíti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket, fertőtlenítő hatású: fertőző betegségeknél, hámosító: gyulladt, gennyes, fekélyes, elfertőződött sebek kezelésére, égési sérülések, vágások gyógyítására, pattanásokra, lábgombásodásnál, erősíti az idegrendszert, lecsillapítja az elmét, visszaállítva ezzel a lelki egyensúlyt.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése