2016. február 13., szombat

Uborkás joghurtos szappan


Elkészítettem első uborkás joghurtos szappanomat.

A Gyömbéres szappan receptjének a megváltoztatásával készült ez a szappan. A különbség a két szappan között az, hogy 5 %-al több az oliva olaj ebben a recept változatban.

Természetesen a különbség az uborka és a joghurt miatt is van.

Az uborkát bormixerrel pépesítettem, joghurtból pedig 1 evőkanállal tettem az elszappanosodási szakaszban.

Hozzávalók:
275 g Oliva olaj
100 g Kókuszvaj
100 g Pálmaolaj
  25 g Ricinus  olaj
  25 g Sheavaj

Lúg: 72 g.

Folyadék mennyiség: 189 g,
 ebből 95 g desztillált víz, 95 g = uborkalé + uborkapép +1 ek. natur joghurt

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

Sheavaj: összetétele sokban hasonlít az emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma nagyon jó bőrápolóvá teszi, ekcémás bőr tüneteit csökkenti. Szappanokban kemény állagot biztosít és gyorsan felszívódik, hosszan tartó hidratáló hatású.

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.

Uborka pépesítve és 1 evőkanál joghurt az 500 g-os mennyiséghez.


Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése