Elkészítettem első uborkás joghurtos szappanomat.
A Gyömbéres szappan receptjének a megváltoztatásával készült ez a szappan. A különbség a két szappan között az, hogy 5 %-al több az oliva olaj ebben a recept változatban.
Természetesen a különbség az uborka és a joghurt miatt is van.
Az uborkát bormixerrel pépesítettem, joghurtból pedig 1 evőkanállal tettem az elszappanosodási szakaszban.
Hozzávalók:
275 g Oliva olaj
100 g Kókuszvaj
100 g Pálmaolaj
25 g Ricinus olaj
25 g Sheavaj
Lúg: 72 g.
Folyadék mennyiség: 189 g,
ebből 95 g desztillált víz, 95 g = uborkalé + uborkapép +1 ek. natur joghurt
Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.
Kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.
A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.
Sheavaj: összetétele sokban hasonlít az
emberi bőrt védő természetes emulzió összetételére, vitamintartalma nagyon jó
bőrápolóvá teszi, ekcémás bőr tüneteit csökkenti. Szappanokban kemény állagot
biztosít és gyorsan felszívódik, hosszan tartó hidratáló hatású.
A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.
Uborka pépesítve és 1 evőkanál joghurt az 500 g-os mennyiséghez.
Ugrás a Főoldalra
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése