2015. október 16., péntek

Narancsos szegfűszeges szappan




Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek (pl. allergia, psoriasis, ekcéma), bőrirritáció és bőrsérülés esetén (pl. napégés, karcolás, heg, stria). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A ricinusolaj magas olajsav tartalma miatt gyulladás gátló, bőrnedvesítő hatású. Serkenti a kollagén termelődését. Kisebb sebek, akne és napégés ellen is hatásos.

Narancs illóolaj – emésztési zavarnál előnyös. Javítja az étvágyat és az emésztést, fokozza az epe kiválasztását. Csökkenti a vérnyomást, erősíti a szív működését. Kiegyensúlyozó hatású. Megnyugtatja a száraz, gyógyítja a repedezett, erősen igénybe vett bőrt. Derűssé és megértővé tesz. Antibakteriális, bőrtápláló, nyugtatóhatása miatt érzékeny bőrűeknek ajánlott

Szegfűszeg illóolaj: világos sárga színű, erős, friss, keleties, édeskés, fűszeres illatú. Helyi érzéstelenítő hatású, gátolja egyes baktériumok fejlődését. Enyhe gyulladáscsökkentő hatású.

Piros paprika a színezéshez.





Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése