2013. június 23., vasárnap

Oliva szappan - meglepetéssel


Oliva szappan meglepetéssel
Az oliva szappan három meglepetéssel készült.  Az egyikben a zöld színű Diólevél macerátumos szappanból reszeltem szirmokat, amely majd a szappan használatakor kerül elő. A másikba az Alapszappanból készített apró kakaós muffin formát, a harmadikba a Bodzás szappanból az apró kerek formát tettem bele.




Illatmentes oliva szappan
Két oliva szappanból az illóolajat kihagytam, azzal az elgondolással, hogy így még kíméletesebb az illóolajokra is érzékeny bőrnek.



Illatos oliva szappan
Az utolsó képről egy óvodás vers jutott eszembe: Nyuszi ül a fűben...
Csakhogy itt
Maci ül a fűben, ülve paprikázva (mivel mellette az egyik szappant paprikával pirosítottam),
Maci talán beteg vagy...  , hogy a tested a lágy oliva olajtól és az illóolaj találkozásától már megint nem sikerült szép simára.
Na erre a testre még gyúrni kell.

Csak ez van benne: Oliva olaj, darált zabpehely, kubeba illóolaj. Nem tartalmaz mesterséges szín-, és állati anyagot.

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

Kubeba olaj - A termésből kinyert olaj jó idegrendszeri tonizálószer, bőrtisztító, bőrnyugtató, fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. A kubebatermések illóolaja jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése