2013. április 21., vasárnap

Coco shea vajas szappan

Coco shea vajas szappan
Ezt a Coco shea vajas szappant ekcéma kezelésére készítettem. Gyönyörű hófehér és kemény szappan lett belőle. Szinte sima, mint a márvány. Illatmentes változatban öntöttem, így az illóolaj sem okozhat irritációt. Egyesek szerint ez a szappanok királynője, nem az Oliva szappan. Alig habzik, jól ápoló szappan.

Tartalom: oliva olaj, kókusz olaj, shea vaj, kakaóvaj, szőlőmag olaj. És nem tartalmaz mesterséges szín-, és állati anyagot.


A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek ( pl. allergia, psoriasis, ekcéma ), bőrirritáció és bőrsérülés esetén ( pl. napégés, karcolás, heg, stria ). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

A kókuszvaj tulajdonságai: nagyon tápláló, jól védi a bőrt a kiszáradás ellen, gyorsan felszívódik a bőrbe, antibakteriális hatású, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését, beállítja a fejbőr optimális működését, megszünteti a korpaképződést, egészségessé és csillogóvá varázsolja a hajat.

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

A szőlőmag olaj magas telítetlen zsírsavakban, gazdag E- vitaminban, és különösen nagy arányban tartalmazza a procyanidin nevű bioflavont, amely gátolja a szabad gyökök kialakulását a szervezetben. Tulajdonságai: erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő, serkenti a kollagén termelést, lassítja az öregedési folyamatokat, a bőr simaságát, rugalmasságát biztosítja. megelőzi korai öregedését, képes a petyhüdt bőr állapotát javítani. A bőrben könnyen és gyorsan felszívódik, különösen alkalmas száraz, érett bőr ápolására fényérzékeny.

A kakaóvaj a legjobb nedvesítő. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. 
Magas E-vitamin tartalma van. A kakaóvaj gyakran alkalmazott ekcéma és dermatitis kezelésére.

Várandós nők régóta használják a kakaóvajat a terhességi csíkok megakadályozására, és a kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható.
Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése