2017. november 18., szombat

Citromos eukaliptusz szappan



A citromos eukaliptusz olaj főbb hatásaiként az alábbiak említhetők meg: antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, nyugtató és rovarriasztó. A citromos eukaliptusz olajt az említett hatásai miatt légúti- és mozgásszervi panaszok, bőrfertőzések kezelésére.

Az oliva olaj telítetlen zsírsavakat tartalmaz. Tulajdonságai: bőrpuhító olaj, táplálja a bőrt nyugtató hatású, jó az irritált bőrre, érzékeny bőrűeknek kiváló.

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

A pálmaolaj jelentősebb mennyiségben tartalmaz E-vitamint.

A shea vaj magas koncentrációban tartalmaz A, E, F vitamint, továbbá növényi antioxidánsokat. Segítenek a káros szabadgyökök eltávolításában, növelik a bőr mikrokeringését, fokozva a bőr vérellátását. A vaj értékes tulajdonságait régóta alkalmazzák különböző bőrbetegségek (pl. allergia, psoriasis, ekcéma), bőrirritáció és bőrsérülés esetén (pl. napégés, karcolás, heg, stria). Tulajdonságai: sebgyógyulást serkentő, véd a káros UV sugárzástól, hosszasan megtartja a barnaságot, nyugtatja az irritált bőrt, gyulladáscsökkentő, mélyen hidratál, táplál, bőrregeneráló, a szövetek rugalmasságát helyreállítja.

Ricinusolaj: Alkalmas ízületi gyulladás ellen,illetve bőrpuhítóként is kiváló (belsőleg hashajtóként is szokták alkalmazni.) Megszünteti a bőr szárazságát, szabályozza a faggyúmirigy-működést. Hidratálja a bőrt, jó habzást ad a szappannak.

Hozzávalók:      525 g             CP eljárással
275 g oliva olaj
100 g kókusz,
100 g pálma olaj,
25 g sheavaj
25 g ricinus olaj
72 g NaOH 
190 g desztillált víz
Illat:  10 ml citromos eukaliptusz illó 15 g zabliszt


Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése