2013. július 23., kedd

Sószappan

Az ötletet a sószappan elkészítésére, a zsíros, pattanásos bőrre gondolva kaptam. De a sószappan a száraz bőrűeknek egyaránt jó hatással bír.

Hatékony a heti radírozásnál, mélytisztításnál, de ugyanakkor nem szárít, mert az értékes avokádó olaj táplálja a bőrt.

A sószappan használatával lehetőség nyílik a krémek elhagyására. A só lehetővé teszi, hogy a bőrünk újra képes legyen magától regenerálódni. Bőrünk ezt az adottságát a kozmetikumok használatával veszti el. A sószappan mindenféle bőr típusra egyaránt használható. Száraz bőrnél, a só lezárja a bőr felületet, nem engedi kipárologni a nedvességet. A só használatával nem tömítjük el a bőrt, így az továbbra is lélegzik.
Zsíros bőrnél, a kiegyenlítő hatása miatt, harmonizálja a túlzott faggyú termelődést. Pattanásos, teenager bőrnél segíti a hormonháztartást egyensúlyba hozni, valamint gyulladáscsökkentő hatású.
A só, serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.

A sószappan hozzávalói: avokádó olaj, oliva olaj, kókuszolaj, és tettem bele pár csepp levendula illóolajat.

Az avokádó olaj természetes fényvédő. Gazdag E-, A-, D-vitaminokban, telítetlen zsírsavakban és lecitinben, melyek mindegyike kiváló hatással van a bőrre, és mivel ezek természetes formájukban vannak jelen, a bőr jobban tudja őket hasznosítani, mint szintetikus társaikét.

Olíva olaj: hidratál, sejtépítő, bőrfeszesítő-, fiatalító- megújító hatású, lágyítja és fiatalítja a bőrt 

Kókuszvaj : gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását, antibakteriális hatású, optimális működésre serkenti a bőrt, biztosítja a habzást és keményíti a szappant.

Levendula illóolaj - A levendulaolaj a teafa mellett az egyetlen illóolaj, amely óvatosan, mértékkel közvetlenül a bőrre is kenhető. Kisbabáknál, gyerekeknél is biztonságosan használható. Hatásai: vérnyomáscsökkentő, migrénes fejgörcsök ellen, álmatlanság ellen, menstruációs zavarok ellen, bármilyen seb kezelésére, rovarcsípések ellen, ill. a gyulladás és viszketés csökkentésére. Nyugtató, belső feszültségek oldására, elalvási zavaroknál, migrén, fejfájásnál bedörzsölőként a homlokra és a halántékra, enyhíti az izomfájdalmakat, izomgörcsöket, fertőtlenítő hatású: fertőző betegségeknél, hámosító: gyulladt, gennyes, fekélyes, elfertőződött sebek kezelésére, égési sérülések, vágások gyógyítására, pattanásokra, lábgombásodásnál, erősíti az idegrendszert, lecsillapítja az elmét, visszaállítva ezzel a lelki egyensúlyt.

A tengeri só természetesen képződik, a tengerek, óceánok vízének lepárlásával. Gazdag ásványi anyagokban, pl. a vas, jód, kén és magnézium, melyek a bőr mélyebb pórusaiba is behatolnak és javítják a vérkeringést.

A száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Nem tömíti el, továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését

Eltávolítja a felső elhalt, száraz réteget a bőr felszínéről. Ennek köszönhetően a pórusok is jobban tudnak lélegezni, a bőr újra tiszta és felfrissült lesz.

A sószemcsék finoman tisztítják a bőrt, az értékes növényi összetevőkkel párosulva egy lépésben ápolják is azt. Érdemes hetente többször is a sószappannal alaposabban megtisztítani a bőrt.

Ugrás a Főoldalra

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése